Adres

Reeweg 2, 4417 PB Vlake

Waarom wij achter onze eco producten staan


Wij willen je graag uitleggen waarom wij de keuze voor eco producten maken.

Zoals je waarschijnlijk wel weet maken wij al een aantal jaren gebruik van eco producten.

Wij horen vaak in onze stoel  de termen als:

“Nee maar ik gebruik al cg producten hoor”

“O maar ik gebruik vegan producten”

“Ja mijn producten zijn ook al op natuurlijke basis”

en dan noemen ze allerlei drogisterij merken op.

Allereerst, als jij je ergens goed bij voelt moet je absoluut je eigen gevoel volgen!

Maar ingrediënten zijn super belangrijk voor jouw haar. Omdat mensen met krullen sneller het effect zien van verkeerde producten worden zij het vaakste aangesproken. Maar goede producten is voor iedereen belangrijk! Of je nu veel of weinig haar, dik of fijn haar, lang of kort, steil of krul haar hebt, man, vrouw of kind bent;

Gezond haar groeit vanuit een gezonde hoofdhuid!

Reinigen

Volgens de cg methode reinig je de hoofdhuid niet, of je reinigt de hoofdhuid met een product wat niet genoeg reinigt. Omdat je daarmee je haarzakjes en talgklieren verstikt kan je hier hoofhuid problemen en haaruitval door krijgen, je hoofdhuid krijgt namelijk te weinig zuurstof doordat er alleen maar producten worden toegevoegd. Daarnaast wordt de celdeling vertraagd, en vertraagde celdeling zorgt voor minder sterk en broos haar. Om dit tegen te gaan wordt er regelmatig een final wash geadviseerd. Omdat de sulfaten in dit soort producten enorm agressief zijn worden je haren en hoofdhuid compleet gestript, ook van de huid eigen vetten die juist een super goede voeding vormen voor je hoofdhuid en haren. Agressieve reiniging kan tot een droge hoofdhuid leiden. Dezelfde ingrediënten worden ook gebruikt om bijvoorbeeld garagevloeren mee te reinigen, is dus zeker niet geschikt voor een hoofdhuid. Wij geloven in een milde maar grondige reiniging, dit zorgt voor zuurstof en betere bloedcirculatie in je hoofdhuid, daarnaast zorgt het voor een gezonde celdeling waardoor er sterkere haren groeien vanuit de hoofhuid.

Probeer sodium laureth/lauryl sulfaat, ammonium laureth/lauryl sulfate te vermijden.

Siliconen

Volgens de cg methode mogen siliconen niet in een product zitten. Maar ze vergeten dat er een heleboel ingrediënten met een andere naam ook siliconen zijn, of silicone vervanger die dus dezelfde werking hebben. Siliconen vormen een laagje plastic rond je hoofdhuid en haren. Omdat ze moeilijk tot niet te verwijderen zijn met een shampoo leg je elke keer, wanneer je een product met dit soort ingrediënten gebruikt, een nieuw laagje op je hoofdhuid en haren. Ook dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid en haar verstikt raken.

Probeer alle ingrediënten die eindigen op cone of xane te vermijden.

Parabenen

Volgens de cg methode mogen er geen parabenen in je product zitten. Parabenen zijn conserveringsmiddelen die ervoor zorgen dat een product lange tijd houdbaar blijft. Maar ze staan in relatie tot hormoon verstoring, dus vandaar dat ze zo veel mogelijk geweerd moeten worden. Maar zijn parabenen de enige hormoon verstorende ingrediënten? Nee helaas niet, er zijn een heleboel alternatieven met een andere naam maar die precies hetzelfde veroorzaken. Phenoxyethanol is daar een mooi voorbeeld van.

Maar het is wel fijn dat jou favoriete product houdbaar blijft, de merken waar wij mee werken proberen dan ook zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke conserveringsmiddelen.

Probeer alle ingrediënten zoals parabenen en phenoxyethanol te vermijden.

Minerale Olien

Minerale olien worden gemaakt van aardolie, dat is op zichzelf al een reden waarom je dit zou moeten vermijden omdat het geen duurzaam product is. Maar daarnaast sluit het de hoofdhuid en de haren af waardoor er geen zuurstof circulatie kan ontstaan en het blokkeert voedingstoffen die de hoofdhuid en het haar nodig heeft.

Probeer ingrediënten met de namen petrolatum, petroleum, parafinum, vaseline of mineral oil te vermijden.

Alcohol

Ook dien je volgens de cg methode alcohol te vermijden. Maar er zijn 2 verschillende alcoholen, de harde alcoholen en de vette alcoholen. Het is ontzettend moeilijk om die te kunnen herkennen omdat ze vaak allemaal onder alcohol op de ingrediënten lijst staan. Maar onze ervaring is dat de merken waar wij mee werken allemaal met de vette alcohol werken. Harde alcoholen drogen het haar uit, maar vette alcoholen voeden juist het haar.

Parfum

Er komen steeds meer producten op de markt die zonder geurstoffen werken. Dit komt doordat er steeds meer mensen allergisch reageren op parfum. De merken waar wij meer werken maken gebruik van etherische oliën, dit zijn geur stoffen die gewonnen zijn uit bloemen en planten. De geurstoffen worden dan ook vaak aangeduid als van natuurlijke oorsprong. Maar ook etherische oliën zijn niet helemaal veilig, ook daar kan een allergische reactie op komen, vandaar dat steeds meer merken kiezen om helemaal parfumvrij te werken.

Vegan

Wanneer een product beweerd vegan te zijn wilt dat nog niet zeggen dat het ook een goed product is. Een product is vegan als er alleen plantaardige ingrediënten in zitten. Maar daarnaast ook dat het niet getest is op dieren. Maar dierproeven zijn in de eu al heel lang verboden, dus alle producten die in de eu gemaakt worden zijn dierproefvrij. Maar de meeste ingrediënten zijn ooit toen ze op de markt gebracht werden wel op dieren getest, dus hoe betrouwbaar is een vegan product? Vegan producten zijn dus op basis van plantaardige ingrediënten, maar niet alle bloemen en planten die in de natuur groeien kunnen wij gebruiken. Denk maar aan champignons, er zitten hele giftige tussen.

Milieu

Daarnaast dragen we met onze producten een steentje bij aan een beter milieu. Er wordt gebruik gemaakt van duurzaam en biologisch geteelde ingrediënten. Onze producten zijn heel geconcentreerd waardoor je minder nodig hebt en dat betekend dat er minder massa productie nodig is. Minder verpakkingen nodig zijn. Minder verzendingen nodig zijn. Waardoor onze ecologische footprint minder lang is.

Daarnaast steunen onze merken diverse initiatieven om de wereld een beetje beter te maken zoals: 1% for the planet, dit is een organisatie die zich inzet voor een gezondere wereld. De bedrijven die hier deel van uit maken krijgen een certificaat. Zijn doneren in ruil daarvan elk jaar minimaal 1% van hun omzet zodat de organisatoren dit kunnen gebruiken voor mooie initiatieven.

Plastic Soup Foundation, deze organisatie probeert zoveel mogelijk plastic uit de oceanen te halen. Want behalve dat het zeeleven er ontzetten veel last van heeft, komen die plastic deeltjes via voedsel of drinkwater in ons lichaam terecht. Bah, een plastic zak eten wij toch ook niet op.

Kan het nog beter? Absoluut, we zijn er zeker nog lang niet. Maar iedere stap die je maakt is er 1!

Certificaten

Er zijn verschillende betrouwbare certificeringen zoals bijv. het ecocert. Maar een merk zonder certificaten zegt niet meteen dat het geen goede ingrediënten bevat. Certificaten zijn enorm duur, dus er zijn ook merken die bewust zonder certificaten werken om de kosten laag te houden. Daarnaast kan iedereen zijn eigen certificaat maken, dus zeker niet alle certificeringen zijn betrouwbaar.

Controleren

Wij zijn altijd enorm kritisch als we met een merk in zee gaan. Daarnaast zijn we ook altijd open en eerlijk dat nog niet alle producten 100% zonder synthetische ingrediënten zijn. Maar de ontwikkelingen staan niet stil er komen steeds meer mooie merken op de markt die ook kritisch naar ingrediënten kijken.

Wij controleren ingrediënten via de website www.thetruthaboutcosmetics.com of via de inci beauty app.

De inci beauty app werkt super makkelijk, je scant de streepjescode van een product en de score wordt zichtbaar. Alle ingrediënten krijgen een kleur:

Rood: absoluut vermijden, deze ingrediënten wil je gewoon niet in je product

Oranje: kijk wat voor ingrediënt het is en of het voor jou acceptabel is, daarnaast is het belangrijk op welke plaats van de ingrediëntenlijst staat het, de eerste 5 ingrediënten zit het meest in het product.

Geel: dit zijn vaak ingrediënten waar mogelijk mensen allergisch op kunnen reageren. Heb jij geen allergieën kan je deze ingrediënten veilig gebruiken.

Groen: de beste keuzes qua ingrediënten, deze willen we zoveel mogelijk hebben in een product.

Daarnaast krijgt het product een score van maximaal 20/20 punten, dit betekend dat een product 100% natuurlijk is.

Staat een product nog niet in de app, dan kan je foto’s uploaden en ontvang je een melding wanneer een product geanalyseerd is.

Controleer dus zeker zelf de ingrediënten en maak je eigen afwegingen!

Duur

We horen regelmatig de opmerking, maar eco producten zijn duur. En ja we zijn hier eerlijk in, er hangt een kosten plaatje aan de producten bij aanschaf. Het is nu eenmaal veel duurder en kost veel meer tijd om planten, kruiden en bloemen te laten groeien dan dat je een vat met synthetische rommel maakt. Maar… onze producten hebben vele voordelen.

Ze zijn zeer geconcentreerd waardoor je weinig nodig hebt. Advies voor shampoo: gebruik per keer de grote van ongeveer €0,20 a €0,50. Bij gemiddeld gebruik doe je dus met een shampoo 6 tot 9 maanden. De hoeveelheid verzorging en styling ligt aan het product en aan de dikte/lengte van je haren maar ook hierin heb je niet veel nodig.

Denk hierin ook aan siropen, bij de duurdere varianten heb je veel minder nodig om op smaak te brengen, bij de goedkope varianten heb je ongeveer de helft van fles nodig om smaak te krijgen, je ziet al aan de substantie dat het product al is verdund met water.

Doordat onze producten vaak doen wat ze beloven heb je minder last van miskopen, mocht een product je toch niet bevallen laat het ons weten, dan zoeken we een alternatief. Doordat je minder miskopen hebt, staan er geen enorme aantallen producten in je kasten te verstoffen.

Wanneer je je haar kleurt blijven de kleuren veel langer mooi wanneer je natuurlijke producten gebruikt. Je bespaard dan dus geld, want reken maar uit hoeveel geld je per jaar kwijt bent aan het bijwerken van je kleur omdat de kleur dof of vaal is geworden.

We zullen een voorbeeld met je delen:

Klant met veel en lang haar komt al een aantal jaren bij ons, en is sinds 2 jaar overgestapt op onze producten. Sindsdien heeft ze een kleine €450 besteed aan producten. Dit is €225 per jaar en dus €18,75 per maand. Ze heeft sindsdien geen problemen meer met haar hoofdhuid en haar haren zijn nog nooit zo gezond lang geweest als nu.

We bieden voordeelverpakkingen aan. Alle producten waarvan grote verpakkingen beschikbaar zijn kan je aanschaffen, in de meeste gevallen ben je dan nog minder kwijt dan 3 losse verpakkingen en de 4e krijg je dan gratis.

Onze overtuiging is dus dat bijna iedereen onze producten kan betalen. Maar ja, nogmaals, in aanschaf ben je wel wat in 1x kwijt…

Uiteindelijk is dit een heel verhaal geworden, we zijn best even bezig geweest om op te schrijven hoe wij er in staan. Wij helpen jouw enorm graag, dus zit jij met een probleem of wil je meer informatie vraag het ons gerust! Je kan daarnaast altijd vrijblijvend langs komen voor een advies gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post