Adres

Reeweg 2, 4417 PB Vlake

Wassen

– Niet te vaak wassen.
Een goede reiniging is goed, maar te vaak reinigen niet. Je huid maakt talg aan die je hoofdhuid en haar verzorgen. Te vaak wassen stimuleert de talg aanmaak, waardoor je haar en hoofdhuid sneller vet wordt.
Het verschilt per haartype maar 1 of 2 keer per week je haren wassen is voldoende.

– Niet te veel shampoo.
Veel shampoo gebruiken is niet nodig. Onze shampoo’s zijn zo geconcentreerd dat een hoeveelheid van een euro muntstuk vaak voldoende is. Met de shampoo is het de bedoeling om zo veel mogelijk alleen de hoofdhuid schoon te maken, de haren worden vanzelf mee genomen. Teveel shampoo is niet goed voor het milieu, niet goed voor je portemonnee en bovendien niet goed voor je haar, want het is heel moeilijk om te veel shampoo goed uit te spoelen.

– Shampoo hoeft niet veel te schuimen.
Een goede shampoo hoeft niet veel te schuimen, dat betekend niet dat het zijn werk niet doet. De schuim in shampoo komt door de toevoeging van tensioactieve stoffen. (vaak sls en sles) Deze reinigen te diep waardoor de vochtbalans op je hoofdhuid aangetast wordt. Bovendien bouwen veel mensen een allergie voor deze stoffen op.

– Wassen afsluiten.
Een was behandeling sluit je altijd af met een masker en of conditioner voor verzorging. Om de haarschubben te sluiten gebruik je een leave-in product op handdoek droog haar.

– Mix & Match.
Voor het beste resultaat kies producten die op elkaar zijn afgestemd.

– Zo ga je te werk:
Het beste is om de shampoo eerst goed te verdelen in je handen. Om het verdelen makkelijker te maken kan je gebruik maken van een opbrengflacon. Daarna was je je hoofdhuid grondig, en herhaal dit. Daarna sluit je af met een beetje masker of conditioner. Deze gebruik je alleen in de haren, blijf zo veel mogelijk van de hoofdhuid weg anders wordt die te vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post