Adres

Reeweg 2, 4417 PB Vlake

Haarverzorging

Vezel
Je kan een haar zien als een vezel. Net als die mooie trui die je apart moet wassen, heeft je haar ook goede verzorging nodig. Maar in tegenstelling tot die mooie trui kan je je haren niet nieuw kopen wanneer ze kapot of beschadigd zijn. Daarom is goede haar en hoofdhuid verzorging heel belangrijk.

Shampoo
De basis van je haarverzorging is een goede shampoo, afgestemd op jouw haartype en haarbehoefte. Een goede schone hoofdhuid is belangrijk om gezond haar te kunnen laten groeien. 1-2 keer per week je haren goed wassen is voldoende. Snel vet haar wordt in 90% veroorzaakt door te vaak wassen of verkeerd product gebruik. Laat je dus goed adviseren wat bij jouw behoeften aansluit.

Masker en Conditioner
Daarnaast is het heel belangrijk om elke wasbeurt af te sluiten met een masker voor verzorging en conditioner om de haarschubben te sluiten. Wanneer de haarschubben gesloten zijn krijgt je kleur geen kans om terug te lopen, en gesloten haarschubben zorgen ook voor glans. Wanneer je haar snel te zwaar wordt kan je ook kiezen voor een leave-in conditioner, deze zijn lichter en hoef je niet uit te spoelen.

Haarolie
Daarnaast kan je als extra verzorging altijd een haarolie gebruiken. Deze breng je op handdoek droog haar aan zodat het goed verdeeld kan worden door het haar.

Ph waarde
Goede producten zijn gemaakt op de pH-waarde van de huid (4,5-5) en het haar (3,5-4). De pH-waarde is erg belangrijk want dit beschermd ons tegen schimmels en bacteriën. Denk maar eens aan een zwembad of aquarium. Als daar de pH-waarde ontregeld is gaan vissen dood en kunnen schimmels en bacteriën zich voortplanten.

Build-up
Build-up is een laagje rond je haar dat bestaat uit opgestapelde restjes van o.a. haarproducten, kalk en vetten. Deze restjes bestaan uit de ingrediënten die moeilijk uit je haar te wassen zijn en kunnen huid en haarproblemen veroorzaken zoals jeuk, uitslag e.d.
Welke ingrediënten veroorzaken build-up in je haar
– Oliën/lipiden en harsen, waaronder niet-in-wateroplosbare siliconen en vettige alcohol als cetyl alcohol.
– Proteïne, zoals collageen en zijde.
– Mineralen, zoals kalk in water.
– Chloor.

Duur?
Er wordt vaak gezegd dat professionele producten duur zijn, dit klopt in zeker zin, omdat de aanschaf waarde een stuk duurder is dan de producten in de supermarkt en drogist. Professionele producten zijn namelijk veel geconcentreerder, je hebt dus veel minder product nodig. Daarnaast zitten er in professionele producten vaak veel betere ingrediënten die je haar veel meer verzorgen en je kleur veel minder snel doen vervagen. Op lange termijn spaar je dus ook knipbeurten en kleurbehandelingen uit.
Daarom zijn professionele producten vaak op termijn zelfs goedkoper.

Advies
Wil jij goed product advies? Maak dan nu een afspraak of bel naar 0612917152

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post