Adres

Reeweg 2, 4417 PB Vlake

Natuurlijke Haarkleuring met Plantenkleur: een duurzame keuze voor stralende kleuren


In een wereld waar duurzaamheid en natuurlijke schoonheid steeds belangrijker worden, is de interesse in natuurlijke haarkleuring met behulp van plantaardige ingrediënten zoals henna en indigo sterk toegenomen. Deze eeuwenoude techniek biedt niet alleen prachtige, rijke kleuren, maar ook talloze voordelen voor je haar en het milieu. In dit artikel gaan we dieper in op plantenkleuring en waarom het een verstandige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke en stralende haarkleur.

Wat is een plantenkleur?

Een plantenkleur bestaat uit gemalen kruiden en planten die kleur afgeven zoals henna (Lawsonia inermis) en indigo (Indigofera tinctoria). Dit zijn planten die al eeuwenlang worden gebruikt voor hun kleurende eigenschappen. Henna staat bekend om zijn dieprode kleur, terwijl indigo een donkerblauwe tot zwarte tint geeft. Wanneer onze plantenpoeders worden gecombineerd, kunnen ze een breed scala aan kleuren produceren, variërend van licht blond tot kastanjebruin en zelfs diepzwart, afhankelijk van de verhouding en toepassing.

Voordelen van een plantenkleuring

  1. Natuurlijke Ingrediënten: In tegenstelling tot synthetische haarkleuring bevatten plantenkleuringen geen schadelijke chemicaliën zoals ammonia of waterstofperoxide. Ze zijn puur plantaardig en zacht voor je haar en hoofdhuid.
  2. Langdurige Kleur: Plantenkleuring kan leiden tot langdurige kleurresultaten. Naarmate de kleur vervaagt, zal deze geleidelijk vervagen zonder de harde uitgroei die vaak wordt gezien bij een synthetische kleuring.
  3. Versterking van het Haar: Plantenkleuren hebben natuurlijke conditionerende eigenschappen die je haar kunnen versterken, glans toevoegen en de algehele gezondheid van je haar verbeteren.
  4. Milieuvriendelijk: Het kweken en oogsten van planten voor kleuring is doorgaans veel minder schadelijk voor het milieu dan het productieproces van synthetische kleurstoffen. Bovendien kunnen resten van plantenkleuringen veilig worden afgebroken.
  5. Allergievriendelijk: Mensen met gevoelige huid of allergieën hebben vaak baat bij plantaardige kleuring, omdat deze minder kans geeft op allergische reacties. Ook zijn de plantenkleuren veilig te gebruiken bij zwangerschap, eczeem, psoriasis of andere huid aandoeningen.

Hoe een plantenkleuring werkt

Het proces van plantenkleuring is relatief eenvoudig:

  1. Voorbereiding: We wassen je haar omdat je haar schoon moet zijn want de plantenkleur hecht zich aan de buitenkant van je haar. Wanneer je nog met synthetische haarproducten werkt dien je ook eerst over te stappen op natuurlijke producten, anders kunnen de poeders niet goed hechten aan je haar of vervaagd de kleur heel snel.
  2. Toepassing: We mengen de plantenpoeders in de gewenste verhouding en voegen warm water toe om een dikke pasta te creëren. Daarna brengen we de pasta gelijkmatig aan op schoon en eventueel droog haar.
  3. Inwerktijd: We laten de pasta op je haar zitten voor de aanbevolen inwerktijd, meestal tussen 30 en 60 minuten, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit. We gebruiken tijdens het inwerken een natte haar handdoek om de pasta vochtig te houden zodat het blijft werken. Afhankelijk van de wenskleur gebruiken we een thermocap, deze “soort theemuts” houdt je lichaamswarmte vast waardoor de plantenkleur zich goed kan hechten aan je haar.
  4. Uitspoelen: Na de inwerktijd spoelen we je haar grondig uit met water zonder shampoo. Het is raadzaam om je haar de eerste paar dagen (24 – 72 uur) na het kleuren niet met shampoo te wassen, zodat de kleur zich volledig kan ontwikkelen.
  5. Nabehandeling: Het is erg belangrijk om na een plantenkleur je haren te reinigen met een milde natuurlijke shampoo om zo lang mogelijk te genieten van je kleur. Daarnaast is het ook belangrijk om natuurlijke verzorging en styling producten te gebruiken. Doe je dit niet, dan zal je zien dat je kleur er snel uit gaat, dof of flets wordt.


Plantenkleur voor jou!

Als je op zoek bent naar een gezonde, natuurlijke manier om je haarkleur te veranderen of verbeteren, overweeg dan de voordelen van een platenkleur. Deze plantaardige alternatieven bieden niet alleen prachtige kleuren, maar zijn ook vriendelijk voor zowel je haar als het milieu. Dus, omarm de schoonheid van de natuur en straal met je nieuwe, natuurlijke haarkleur. Ben je nieuwsgierig geworden? Je kan een afspraak maken via onderstaande knop. Maar je kan natuurlijk ook altijd appen of mailen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post