Ecokleuren

Onze specialiteit is het maken van de mooiste natuurlijke haarkleuren. Een haarkleur die er niet ‘geverfd’ uitziet.

Je eigen haarkleur is dan ook belangrijk om voor ons een passend recept te maken. Zodat de kleur gemêleerder uitgroeit. Over het algemeen kunnen klanten die onze adviezen volgen dan ook langer met de kleur doen dan bij het traditioneel kleuren.

Je grijze haren weg werken, je eigen haarkleur wat op vrolijken door middel van high of lowlights, een grote kleur verandering of hou je van extreme kleurtjes. De mogelijkheden zijn oneindig. Omdat we regelmatig verschillende kleur trainingen volgen en duizenden filmpjes bekijken, zijn wij op de hoogte van de modernste kleur technieken. Ook trainen wij onszelf regelmatig op een vrije dag op kleurstaaltjes, oefenhoofd of modellen.

Op onze social media delen we regelmatig resultaten van ons werk.

Wij werken met verschillende organische en natuurlijke merken.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem dan snel contact op.

Foilyage
Foilyage is een veel gevraagde folie techniek, bij deze folie techniek is alles mogelijk, van helder blond – alleen oplichten tot meer dimensie – in combinatie met donkere plukken. Foilyage technieken geven een natuurlijker eindresultaat dan de klassieke folie technieken en daarom heeft dit onze voorkeur en is het onderhoud erg laag. Full adviseren wij max 2x per jaar, een Half en Faceframe kan indien gewenst in de tussentijd gebruikt worden om een kleur bij te werken. Maar Half en Faceframe is ook ideaal voor wanneer je niet je hele haar gekleurd wilt hebben of je wilt kennis maken met onze folie technieken. Een toner is ongeveer 6 weken houdbaar, ons advies is dan ook om je toner elke 6 weken bij te werken en de geadviseerde producten te gebruiken om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw mooie kleur.

Kort haar of helft van het haar vanaf €150 – half lang haar vanaf €175 – lang haar vanaf €200

Organic Colour Systems
Van Organic Colour Systems hebben we 69 onderling mengbare tinten op olie basis in het assortiment. Deze permanente kleuren werken binnen de optimale pH-niveaus van het haar. Hiermee kunnen we op maat gemaakte, mooie en duurzame kleuren creëren zonder last te hebben van die nare chemische geur die vaak wordt geassocieerd met permanente haarkleur. Bovendien zijn deze kleuren biologisch afbreekbaar en kunnen ze veilig in de gootsteen worden weggespoeld.

Infused Colors (plantenkleur)
Wij werken met Infused Colors van Rodolphe & co, dit is een 100 % plantaardige kleuring, deze bestaat uit plantendelen die gemalen zijn tot poeder. Wanneer dit gemengd wordt met warm water ontstaat er een smeerbaar pasta waardoor de kleuren makkelijk aan te brengen zijn.
Het eigen pigment en de hoofdhuid wordt niet aangetast omdat de planten kleuring alleen aan het keratine in de haren hecht. Daarom is deze kleuring ook goed te gebruiken door mensen met een huid aandoening zoals psoriasis en eczeem of met een allergie voor chemische verf.
Planten kleuringen maken het haar steviger en geeft het haar glans. Wanneer je last hebt van haar uitval zal je merken dat dit minder wordt, je haar wordt sterker en voller, en het valt mooier in model. Dit komt omdat de plantenkleuring je hoofdhuid voedt en je haar versterkt. Als je plantenkleuringen langere tijd gebruikt verbeterd de hoofdhuid- en haar kwaliteit en verminderd de kans op gespleten haarpunten.
Het resultaat van de haarkleuring is afhankelijk van je eigen haarkleur, het kleurrecept en de inwerktijd. De kleurverschillen van je haarkleur blijven te zien, waardoor de kleuren er natuurlijk uit blijven zien.
Er zijn verschillende kleuren mogelijk. Er zijn 11 standaard kleuren op voorraad (gold blonde, dark blonde, venetian love, brown, burgundy, caramel, red wine, bordeaux, walnut, deep chestnut en black) maar omdat alles onderling mengbaar is zijn de kleur mogelijkheden oneindig.
Ook extremere kleurovergangen zijn mogelijk, zoals donkerder kleuren of grijs dekken. Hier zijn alleen meerdere kleuringen voor nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Lichter kleuren is niet mogelijk met plantaardige kleuringen. Dit kan alleen met verf in combinatie met waterstofperoxide. Het grootste voordeel van deze plantaardige kleuring is dat alle grondstoffen puur natuur zijn, ze worden biologisch, ecologisch en duurzaam geproduceerd. Mens en milieu worden daardoor niet belast.

Mineral Colours
Een milde eco haarkleuring voor een betere haarkwaliteit en minder kans op allergieën. Afwisselen van haarkleur is met deze lijn geen probleem, verschillende kleuren en combinatie mogelijk. Wat bij Infused colors niet kan maakt mineral colors mogelijk zoals felle kleuren of extreme kleurveranderingen. Mineral colours is 100% ammonia vrij! De natuurlijke geur van bloemen extracten is afkomstig van de witte roos uit Grasse. Het is extreem zacht voor het haar dankzij de natuurlijke en/of organische oliën. Gegarandeerd vrij van PEG, EDTA, Silicone, PPD, PTD, Resorcinol, Sulfaten, Parabenen en Ethanolamine (MEA). Tubes en verpakkingen zijn 100% recyclebaar en ecologisch. . Niet op dieren getest, gluten vrij en vegan vriendelijk. 100% bedacht en gecreëerd in Frankrijk met lokale ingrediënten. Een unieke formule met organische extracten en natuurlijke oliën.

Knippen, Uitgroei en Föhnen vanaf €97,50 Uitgroei & Föhnen vanaf €70

Mineral Whitener
100% natuurlijke mild oplichtende klei. De mineral whitener bestaat uit minerale verbindingen van natuurlijke producten en geen actieve chemische bestanddelen. Er kan hiermee tot ongeveer 6 tinten worden opgelicht. Alle bekende folie en freehand technieken kunnen met deze blondering gemaakt worden. Met een blondeer wassing (american shampoo) kan door alleen maar water aan de poeder toe te voegen ongeveer 1 tint oplichten. Dit kan je gebruiken voor als een kleur te donker uit is gevallen of je wilt gewoon een beetje lichter gaan kleuren. De haarkwaliteit bij deze blondering blijft extreem goed. Door de natuurlijke Rozengeur, onttrokken uit het blad van de roos “Monsieur Gaultier” ruikt het ook nog eens heerlijk. Vrij van ammonium, natrium persulfaten (chemisch bleekwater), EDTA (chemische conserveermiddel), parabenen, ammoniak en andere chemische componenten.

Folie per stuk €2,50 of Kort haar of helft van het haar vanaf €150 – half lang haar vanaf €175 – lang haar vanaf €200

D-Tox
Om de kleuren optimaal te laten hechten wordt voor het kleuren een D-Tox behandeling gedaan. Deze ontgiftings kuur haalt zoveel mogelijk negatieve stoffen uit je haar zoals siliconen en andere restjes van chemische producten. Het is aan te raden om daarna ook natuurlijke producten te gebruiken. Deze D-Tox is ook voor thuis te gebruiken als reinigings scrub. De scrub deeltjes, gemaakt van schelpjes, reinigen je hoofdhuid en haar. Ook kan je deze gebruiken voor je gezicht en rest van je lichaam.

Detox Scrub, korte diepte reiniging €12,50 – Detox Treatment, diepe reiniging van de hoofdhuid €25