Adres

Reeweg 2, 4417 PB Vlake

(Haar) Olie wat moet ik daarmee?


In onze salon maar ook op de webshop staan verschillende soorten (haar) olie. Maar waar zijn ze voor bedoeld?

Onze oliën bestaan uit planten oliën, deze hebben vele goede eigenschappen. Ze zorgen voor verzorging en kunnen aanvullen waar tekort aan is zodat het vocht in het haar en de hoofdhuid beter in balans blijft. Ook kunnen ze goed beschermen tegen bijvoorbeeld weersinvloeden en andere uitdrogende factoren. Daarnaast kunnen oliën therapeutisch werken op een probleem huid zoals bij psoriasis of eczeem. Het kan jeuk en irritatie helpen verminderen.
Wanneer je ouder wordt, word de talg aanmaak minder, waardoor de huid sneller uit kan drogen en elasticiteit verliest. Dit voorkomen worden door met regelmaat de huid te verzorgen met een plantenolie.

Elke plantenolie heeft een eigen werking
Voor het haar: Er zijn oliën die goed het haar kunnen binnendringen en voeden het haar en er zijn oliën die een laagje rond het haar leggen zodat het haar “geseald” wordt en het haar beschermt tegen invloeden van buiten af.
Voor de hoofdhuid: Bepaalde oliën kunnen goed de huid diep verzorgen.
Sommige oliën kunnen het allemaal maar de meeste hebben 1 van bovenstaande eigenschappen.

Etherische Oliën
Etherische oliën (e.o.) kunnen de werking van een planten olie versterken afhankelijk welk probleem er aangepakt dient te worden. Hierin zijn ontzettend veel keuzes. In de kant en klare producten zijn deze dan ook al toegevoegd (uitgezonder de Zenz pure, deze is zonder e.o.)
In de salon kan er ook een treatment op maat gemaakt worden voor jou, Janine kijkt dan naar de problemen die aangepakt dienen te worden en maakt dan een eigen recept op maat van planten oliën en evt. etherische oliën.

Waar gebruik je een olie voor
– Normaal: Kneed enkele druppeltjes door handdoek droog of droog haar voor extra glans of om pluis te temmen. Dit is ook prima te gebruiken wanneer je je cast uit wilt knijpen bij krullen.
– Pre-Poo: Breng de olie naar keuze aan voor het wassen op droog haar, de olie beschermt je haar tegen uitdroging tijdens het wassen. Vervolgens kan je je haren wassen zoals je gewend bent met een milde shampoo naar keuze.
– Treatment Hair: Breng aan op droog haar en laat 30 minuten inwerken. Voordat je daarna je haren gaat wassen moet je eerst je shampoo al verdelen over je droge haren zodat de was actieve stoffen de olie al op kunnen nemen, water kan het olie niet opnemen. Daarna kan je je haren zoals je gewend bent wassen met een milde shampoo naar keuze. Indien nodig was je het een keer extra want als er nog olie achterblijft wordt je haar vet en zwaar.
– Treatment Scalp: Breng aan op de hoofdhuid en masseer goed in, laat 30 minuten inwerken, was daarna het haar met milde shampoo naar keuze.

De keuzes die wij beschikbaar hebben
Rodolphe & Co Botanical Hair Oil, heeft ingrediënten zoals sesamolie, argan olie, zoete amandel olie, macadamia olie, avocado olie en sojaboon olie. Dit is een lichte olie zeer geschikt voor normaal gebruik en pre-poo.
Zenz Organic 96 Sweet Mint Oil Treatment, Verbeterd de bloedcirculatie, biedt intensieve verzorging aan dof en zwaar haar. Heeft een verstevigend en ontspannend effect op de huid. Perfect voor vermoeide spieren en een vermoeide huid. Heeft ingrediënten zoals avocado olie, abrikozenpit olie en verschillende etherische olien. Dit is een zwaardere olie en kan voor alle toepassingen gebruikt worden, maar pas op met fijn haar. Het fijnste is deze olie om als treatment te gebruiken. Frisse geur door de toegevoegde etherische olie van munt met een vleugje sinaasappel en gember.
Zenz Organic 97 Pure Oil Treatment, Versterkt huid, haar, hoofdhuid en haarzakjes. Kan ook als oogmake-up remover worden gebruikt. Zonder synthetische of essentiële parfum en daarom geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen die allergisch zijn voor parfum. Deze bevat avocado olie, abrikozenpit olie en zoete amandel olie. Dit is een zwaardere olie en kan voor alle toepassingen gebruikt worden, maar pas op met fijn haar. Het fijnste is deze olie om als treatment te gebruiken.
Zenz Organic 98 Healing Sense Oil Treatment, Geeft krullen een boost en geeft glans. Geschikt voor geïrriteerde en jeukende hoofdhuid. Beschermt en kalmeert geïrriteerde en gevoelige huid. Bevat avocado olie, abrikozenpit olie en verschillende etherische oliën. Dit is een zwaardere olie en kan voor alle toepassingen gebruikt worden, maar pas op met fijn haar. Het fijnste is deze olie om als treatment te gebruiken.
Zenz Organic 99 Deep Wood Oil Treatment, Versterkt het haar en voorkomt gespleten haarpunten. Geschikt voor stress gerelateerd haarverlies en de gevoelige hoofdhuid met roos, eczeem en jeuk. Ontspant en verstevigt de huid. Bevat avocado olie, abrikozenpit olie en verschillende etherische oliën. Dit is een zwaardere olie en kan voor alle toepassingen gebruikt worden, maar pas op met fijn haar. Het fijnste is deze olie om als treatment te gebruiken.
Marlie Bio Monoi Oil, Verzorgd, voedt en repareert droog en gevoelig haar. Ook te gebruiken op de huid, verzacht bij eczeem. Dit is een lichte olie zeer geschikt voor normaal gebruik en pre-poo. bevat Zonnebloemzaad olie, avocado olie en duindoorn olie.

In de salon kan er ook een treatment op maat gemaakt worden voor jou, Janine kijkt dan naar de problemen die aangepakt dienen te worden en maakt dan een eigen recept op maat van planten oliën en evt. etherische oliën. Deze behandeling is te boeken Hair Treatment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post