Adres

Reeweg 2, 4417 PB Vlake

7 redenen waarom jij voor professionele natuurlijke producten zou moeten kiezen.

1. Zachte en milde reiniging van de hoofdhuid
In het grootste deel van de reguliere producten zitten agressieve reinigers die je hoofdhuid compleet strippen, terwijl huid-eigen talg de beste conditioner voor onze huid is. Onze producten zijn afgestemd op de ph waarde van de hoofdhuid en het haar waardoor deze zo min mogelijk verstoord wordt. Een verstoorde ph waarde kan hoofdhuid en haar problemen veroorzaken of verergeren.

2. Natuurlijke conserveringsmiddelen
Wanneer je geen conserveringsmiddel zou gebruiken zou een product heel snel bederven wanneer het in aanraking komt met zuurstof. Veel synthetische conserveringsmiddelen zijn hormoon verstorend. Veel fabrikanten voegen gelukkig al geen parabenen meer toe, maar er zijn nog een hoop andere ingrediënten die hetzelfde hormoon verstorende effect hebben.

3. Geen siliconen
Siliconen is een microplastic wat een laagje om je haar legt waardoor werkzame stoffen niet meer in je hoofdhuid en haar kunnen dringen. Daardoor droogt het de hoofhuid en haar ontzettend uit. Doordat het film laagje moeilijk te verwijderen is (+/- 20 wasbeurten) wordt het laagje steeds dikker waardoor de hoofdhuid en het haar verstikt raken met alle gevolgen van dien.

4. Natuurlijke geurstoffen
In natuurlijke producten wordt gewerkt met natuurlijke geurstoffen bijvoorbeeld etherische oliën wat het opbouwen van een parfum allergie verminderd. Er bestaan ook producten zonder geurstoffen, de Zenz Organic Pure lijn is daar een voorbeeld van.

5. Eerlijkheid
Zuivere merken zijn altijd 100% transparant over hun ingrediënten, ze hebben namelijk niets te verbergen. Altijd zal vermeld worden als er een ingrediënt in het product zit wat nog minder goed is maar waar nog geen goed alternatief voor gevonden is.

6. Minder belasting voor het milieu
Alles wat je door jouw doucheputje spoelt komt uiteindelijk ergens de natuur weer in. Microplastics is een vijand voor oceanen en dieren. Maar ook doordat er gebruik gemaakt wordt wat de natuur ons te bieden heeft zorgt het voor minder co2 uitstoot en andere nare belastingen op moeder aarde.

7. Meer werkzame stoffen
In professionele producten is de concentratie werkzame stoffen anders dan in supermarkt of drogist producten waarvan de inhoud vaak 90% uit water bestaat. doordat onze producten zo geconcentreerd zijn is het aan te raden om een mengflesje te gebruiken tijdens het wassen. Zo doe je ook nog eens heel lang met jouw shampoo. (250 ml gemiddeld 6 tot 9 maanden)

Twijfel jij over de ingrediënten van jouw product?
– Check het in de INCI Beauty app, gratis te downloaden in de app store.
– Stuur een foto van het product incl. de ingrediëntenlijst op de achterkant door
– Neem je product mee naar jouw kappersafspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post